Att komma hem

retreat med skrivande

Frötuna 23-25 november 2018

Två sanningar närmar sig varann. En kommer inifrån, en kommer utifrån

och där de möts har man en chans att få se sig själv. 

(Tomas Tranströmer, Mörkerseende 1970) 

Om temat ”Att komma hem”:

Ibland drabbas vi av en känsla i ett möte; med musik, en bild, en naturupplevelse, en annan människa, ett möte där allt för ett ögonblick känns rätt och sant inom oss, en känsla som ofta beskrivs som ”att komma hem”. Vad innebär det? Att komma hem till sig själv, till den man är? Ofta slår vi bort den känslan. Vi skyndar vidare i vardagen men med en längtan efter andrum där vi kan stanna upp och lyssna. Här finns utrymme både för tystnad och meditation, för samtal och skrivande. 

Du får inspirationsövningar och stöd om du vill skriva. Eller kanske vill du bara vara i stillheten, lyssna till betraktelser, poesi, promenera i de fina omgivningarna och delta i de zen-inspirerade meditationerna, sitta och läsa vid brasan i den vackra salongen. Frötuna är en fantastisk omsorgsfull miljö där du får kärleksfullt tillagad mat. 

Alla måltider och besök i Frötuna Bad (hamambad, bastu, pool och relax) ingår. Enskilda samtal erbjuds.

Retreatledare: Anna Christina Sundgren, leg. psykoterapeut, lärare, handledare och AEDP-terapeut. Utbildad mindfulnessinstruktör MBCT och retreatledare. Författare till poesi- och prosaböcker och skrivarkurslärare.

Hemsida: www.animare.nu

Fredag kl 17:30 till söndag kl 14:00

Pris: 3 900:- inkl. helpension i enkelrum. Plats i dubbelrum 3 500:-. Frötuna ligger strax öster om Uppsala i vacker herrgårdsmiljö. Gå in på www.frotuna.nu för mer information och vägbeskrivning.

Anmälan: animare@comhem.se Bekräfta din anmälan genom att sätta in 3 900:-/3 500:- på bankgiro nr 5446-0563 senast den 15/10-18. Anmälan är bindande.

(Vid återbud före den 15/10 är avbokningsavgiften 1 500:-. Därefter ingen återbetalning av kursavgiften. Anmälan är inte personbunden och platsen kan överlåtas.)

Anna Christina